Si no sou celíacs segurament no us heu assabentat del cas de les patates del Viena. La veritat és que he anat poquíssimes vegades a aquesta cadena de frankfurts, sobre tot perquè a Vilafranca no en tenim. Però a vegades, a Barcelona o Girona ha sigut una opció fàcil. Val a dir, que des que sé que sóc celíaca, no hi he anat. I no crec que hi vagi, perquè els celíacs hem declarat un boicot al Viena.
Tot i que ja fa temps que el Viena té carta per celíacs, darrerament les opcions han anat minvant. Sembla extrany que justament quan es posa de moda el tema del gluten i cada cop hi ha més llocs que ofereixen menjar sense gluten, al Viena van enrere.
La traca final han sigut les patates. Els celíacs ens hem quedat sense patates en un dels pocs llocs on teniem la possibilitat de menjar-ne. És difícil menjar patates fregides fora de casa si ets celíac, ja que normalment les fan a les mateixes fregidores que les croquetes, per exemple. El Viena no fa croquetes, però ara s’han inventat unes patates arrebossades i això ha fet que les patates fregides ja no siguin aptes pels celíacs.
Aquestes coses m’emprenyen bastant, ja que redueix molt més encara les nostres opcions. D’acord, hi ha moltes coses que no puc menjar. Però és que les que puc menjar me les contaminen i tampoc puc! El mateix passa amb les traces de gluten a les crispetes al cine o els panellets (ara que són dates).
Només amb una mica de cura, només amb una mica d’informació i empatia envers un col.lectiu que té múltiples dificultats per portar una vida normal, només amb una mica d’esforç per part de les empreses de restauració, ens farien molt feliços i seriem els clients més fidels que s’hagin imaginat mai.
Els vostres comentaris